Facebook Piksel Nedir? Facebook Piksel Kullanımı
Instagram ve Facebook reklamları üzerinden yüksek bir geri dönüşüm alabilmeniz için ihtiyaç duyduğunuz bir takip kodu olan Facebook pixel, site ziyaretçilerinin tüm aktivitelerini takip edebilmenizi sağlar. Facebook piksel kodunu Reklam Yöneticisi kısmından alıp sitenizde kurduğunuz zaman birtakım ayarlamalar yapmanız gerekmektedir. Bu ayarları yaptığınızda sitenizde çok daha yüksek geri dönüşümler elde etme olanağı bulabilirsiniz. Peki Facebook Piksel nedir?
Facebook Piksel Nedir?
Facebook piksel, en kısa tanımıyla web sitenizi ziyaret eden kişilerin site genelinde yapmış oldukları araştırmaları, satın almaları ve tüm aktiviteleri takip etmeye yarayan bir koddur. Bu kodu web sitenize eklemek için birtakım kurulum aşamalarını gerçekleştirmeniz gerekmektedir. Facebook Piksel kodunu ekledikten sonra kullanıcı aktivitelerine göre çok daha uygun şekilde reklam çalışmaları yapabilirsiniz. Böylece hedef kitlenizde de genişlemeye gitme şansınız olur. Facebook Piksel kodunun kurulum işlemi için öncelikle bu kodu Facebook Reklam Manager’dan kendi web siteniz ile uyumlu hale getirebilmeniz gerekmektedir.
Facebook Piksel Nasıl Kullanılır?
Facebook piksel birçok pazarlamacı tarafından kullanılan bir koddur. Kullanımı basit olan bu uygulamanın son derece yüksek getirileri olduğu da açıktır. Kurulumdan sonra kullanabilmek için pikselinizin site içi olayları kaydetmesi için ayarlama yapmanız gereklidir. Pikselden birtakım olayları takip etmesini Facebook Olay Kurulum Aracı’nı kullanarak isteyebilirsiniz. Takip edebileceğiniz durumları ise şöyle sıralayabiliriz:
- Deneme kayıtları
- Yapılan abonelikler
- Satın alma
- Ödeme başlatma işlemi
- Site içi arama işlemleri
- Sayfaların görüntülenme sayıları
- Ödeme tamamlama işlemleri
Bu uygulama sayesinde yukarıdaki her bir hareket hakkında detaylı bilgiler edinebilirsiniz. Piksel kodunu web sitesine yerleştirdikten sonra reklamlarınızı oluşturmanız mümkündür. Reklamlarınızı oluşturmanız için de ya reklam oluşturma aracını ya da power editör kullanmanız gereklidir. Reklamınızı oluşturduktan sonra internet sitenizde yer alan dönüşümlerinin artırılmasını seçerek kullanılacak olan pikseli işaretleyip “İnternet Sitesi Dönüşümleri”ne tıklayın. Sonrasında rahatlıkla pikseli kullanabilirsiniz.
Facebook Piksel Nasıl Oluşturulur?
Facebook pixel kullanmadan önce kullanacağınız pixeli oluşturmalısınız. Pixeli oluşturmak için de şu adımları takip etmeniz gerekir:
- “Facebook Business Suite” bölümünde yer alan “Etkinlik Yöneticisi” bölümünü açın.
- Yeşil artı işareti olan “Veri Kaynaklarını Bağla” seçeneğini tıklayın.
- Kaynak olarak “Web” kısmını seçin.
- Bağlantı yöntemini “Facebook Pixel” olarak seçin
- Bu seçilen pixele bir isim verin.
- Kolay kurulum için site URL adresini girin.
- “Devam” kısmını tıklayarak pixel oluşturma işlemini bitirin.
- Artık pixelleri kullanabilirsiniz.
Facebook Piksel Nasıl Çalışır?
Facebook pixel kurulduktan sonra işinize yarayacak son derece önemli bir işleyiş sistemine sahiptir. Bu sistem sayesinde sitenin takibini daha kolay bir şekilde yapabilme avantajı kazanırsınız. Piksel kodunun kurulum işlemini tamamlandıktan sonra site ziyaretçilerinin tüm verileri toplanmaya başlanır ve toplanan her veriler detaylı olarak incelenir. İnceleme sonrasında dönüşümler de analiz edilerek bir hedef kitle belirlemesi yapılır. Reklam bütçesi toplanan tüm veriler ışığında şekillenmeye başlar. Bu çalışmalar sonucunda reklam performansı için bir dönüşüm oranı ortaya çıkararak size reklam konusunda bir yol haritası oluşturulur.
Facebook Piksel Kullanımı Sırasında Bilinmesi Gerekenler Nelerdir?
Facebook pixel kodunun kullanımı sırasında hem standart hem de özel olmak üzere bilinmesi gereken birtakım eylemler bulunmaktadır. Kullanım sırasında sunulan standart eylemler şunlardır;
- Ürünün hem renk hem de boyut gibi özelliklerinde farklılıklar oluşturma,
- Ürün satın alma ve sepete ekleme,
- Başvuru formu doldurma,
- İçerik ya da ürün inceleme,
- Konum bulabilme,
- Ürün arama işlemi,
- Konum bulabilme,
- Ücretsiz olarak deneme sürümüne başlayabilme,
- Abonelik kayıt tamamlama işlemi,
- Ödeme bilgisi giriş işlemleri,
- Ürünlerin istek listesine ekleme yapma.